MYCO CRYSTAL SHIITAKE GOMBA KAPSZULA 30DB

 MYCO CRYSTAL SHIITAKE GOMBA KAPSZULA 30DB

A Gombákról: A közhiedelemmel ellentétben a gombák nem tartoznak a növények közé, hanem a növényekkel és az állatokkal egyenrangú, különálló élőlénycsoportot alkotnak. A Földön az ismert gombafajok száma százezer körül van, de feltételezik, hogy a még ismeretlen fajok ennek a három-négyszeresét is kitehetik. A gombák számos biológiailag aktív anyagcsereterméket szintetizálnak, amelyeknek egy része az emberi egészségre kifejezetten hasznos. Mint ahogyan ismerünk gyógynövényeket, ugyanúgy gyógyító gombák is léteznek. A gombáknak több csoportja termel gyógyhatású anyagokat. Ezek közül szélesebb körben ismertek az antibiotikum termelő mikroszkopikus penészgombák (pl.: penicillium). Igen fontos gyógyszereket állítanak elő a tömlősgombák közé tartozó növényi parazita anyarozsból (Claviceps purpurea), ami több, mint száz biológiai aktív vegyületet tartalmaz. A gyógygombák emberi testre gyakorolt hatásait négy nagy csoportba soroljuk: Antibiotikum termelő nagygombák. A keringési betegségek ellen alkalmazható gombák. Immunstimuláns ér rák ellen ható gombák. Koleszterin csökkentő hatású gombák. A gomba, mint emberi táplálék: A gombafehérjék aminosav-összetétele táplálkozás-élettanilag kedvező (jobb mint a növényeké). A gombák mind a 20 fehérjealkotó aminosavat közöttük az esszenciális aminosavakat (melyeket a szervezet nem tud előállítani) tartalmazza. Magas rosttartalmuk fokozza a bélmozgást. Jelentős B és D-vitamin illetve kálium és foszfor forrás - gyógyhatású és immunrendszer erősítő anyagok. Shiitake gomba (Lentinus edodes): Serkentheti az idegrendszer és az immunrendszer működését. Enyhén fokhagyma ízű. Kiváló hatóanyagaival sok kísérletet végeztek. Világszerte ismert, a csiperke után ezt termesztenek legtöbbet. Közeli rokona, a rőt fagomba, nálunk is megterem, ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazza. Magyarországon napjainkban már több mint 20 tonna gombát termesztenek évente, azonban ennek csak töredéke kerül magas ára és ismeretlensége miatt a magyar piacokra, a többit exportálják. Egészségvédő hatása elsősorban szénhidrát-összetételében rejlik. Számos összetett szénhidrátot, poliszacharidot mutattak ki belőle – köztük a legjelentősebb a lentinán –, amely gátolja a baktériumok és a vírusok szaporodását, és az immunrendszer erősítésével még daganatgátló hatással is rendelkezik. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a lentinán hatására egyrészt biológiailag aktív anyagok termelődnek, melyek ösztönzik a szervezet immunrendszerének működését, másrészt fokozzák a vérben levő falósejtek aktivitását. Ez a magyarázata a gomba allergia- és gyulladáscsökkentő hatásának is. Ma már számos külföldi kórházban az orvosok a rákos daganatok kemoterápiás kezelésével egyidejűleg shiitake kivonatot is adagolnak a betegnek, hogy csökkentsék az erős vegyszerek egészséges szövetekre és az immunrendszerre gyakorolt káros mellékhatásait. A gomba rendszeres fogyasztása (eritadenintartalma miatt) jelentősen csökkenti a vér koleszterinszintjét, így véd a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kialakulása ellen, továbbá szerepet játszik az agyvérzés megelőzésében. Japánban a Tohoku Egyetemen megállapították, hogy a shiitake gomba fokozza az inzulintermelést, ezáltal csökkenti a vércukorszintet, tehát a gomba fogyasztását cukorbetegeknek is ajánlják. Ki kell még emelni a shiitake gomba (thioprolintartalma miatt) méregtelenítő hatását, ugyanis az élelmiszerek tartósítása során felhasznált, rákkeltő nitriteket megköti. A shiitake a makrobiotikus diétában is jelentős szerepet játszik, főleg a nyákoldó és a tejtermékek, állati eredetű zsírok fogyasztása miatti lerakódásokat tisztító hatásáról ismeretes. Kutatások alapján igazolták: 1. Antivirális hatását A-típusú influenza, mumpsz, herpes, HIV, Epstein-Barr és hepatitis B vírusokkal szemben. 2. Baktérium- és gombaellenes hatás. 3. Immunstimuláns hatás. 4. Közvetve tumorgátló és a daganatos betegek élettartamát meghosszabbító. 5. Antioxidáns, májvédő és a máj gyulladásos folyamatait enyhítő. 6. Vérnyomáscsökkentő. 7. LDL-koleszterinszintet csökkentő és a HDL-koleszterinszintet növelő, az érelmeszesedés folyamatát lassító. A hatvanas években japán kutatók bebizonyították, hogy az 5%-nyi shii-take gombával kiegészített étrend 24-45%-kal csökkenti a vér koleszterinszintjét, valamint a trigliceridszintjét. 8. Vércukorszint-csökkentő. 9. Általános erősítő és élénkítő hatás. Összetevők: Shiitake (Lentinus edodes) gomba őrlemény, Flavin7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), zselatin. Felhasználási javaslat: 3X1 kapszula/nap. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

2 850 Ft
Egységár: 95 Ft/DB
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Adatok
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
5999567724120
Webáruház készítés