A tea hatóanyagai hozzájárulhatnak az immunrendszer támogatásához, a szervezet védekezőképességének növeléséhez, a belső energia erősítéséhez. A kurkuma segíthet az ízületek és a máj egészségének megőrzésében.
Felhasználási javaslat:
1. Tea formában: 1 filter gomba keveréket 2dl forró vízben 10-15 percig állni hagyjuk. Az aranyszínű, gomba illatú tea önmagában, ízesítés nélkül is fogyasztható.
2. Leves formában: 250g csirke- vagy pulykahús, 1-2 szál újhagyma, 3-5 szelet gyömbér, só, fűszer. A felkockázott húsról 5 perc forralást követően leöntjük a főzővizet, ezzel alaposan megtisztítjuk. Ezt követően valamennyi összetevőt, a fűszerekkel és 3-4 filter gombakivonattal együtt 1,5 liter vízben 2-3 órán keresztül főzzük, így kellemes gomba illatú és ízű, tartalmas levest készíthetünk.